Linguskonferens/Kurs 24-25 augusti

Seminariet är genomfört. Se bilder

Vi har under åren genomfört en mängd kurser i användningen av Lingus ute på olika skolor. Vi bjuder nu in lärare från olika skolor att i stället komma till Tjörn och då få en chans att träffas och utbyta erfarenheter på ett helt annat sätt än vad som är möjligt vid de vanliga kurserna. Programmet är uppbyggt så att det finns programpunkter både för rutinerade Lingusanvändare och för nybörjare.

Tiden för konferensen är 24-25 augusti. Priset är 2200kr. Då ingår logi och mat och en båttur på 1:a dagens kväll. Möjlighet finns att till en låg extrakostnad komma redan dagen före. Du kan också passa på tillfället och stanna någon dag extra och se mer av Tjörn. Extra nätter kostar 300kr/natt inklusive frukost.

På Billströmska har vi tillgång till logi med hög standard (enkelrum med dusch och toalett) och utmärkta lokaliteter och datateknisk utrustning.

Vi håller till på Billströmska Folkhögskolan med kurserna/seminarierna. Billströmska har ett mångårigt samarbete med Svenska institutet och Riksföreningen Sverigekontakt och anordnar tillsammans med dessa sommarkurser i svenska. 

På Billströmska har vi tillgång till logi med hög standard (enkelrum med dusch och toalett) och utmärkta lokaliteter och datateknisk utrustning.

På måndagskvällen tar vi en segeltur med Mathilda af Mollösund. Tag med regnkläder vid dåligt väder eftersom vi kan ta aktiv del i seglandet.

Du tar dig till Billströmska och Tjörn med buss från Göteborg. Resan därifrån tar drygt en timme. Du kan även åka tåg till Stenungsund och  ta bussen därifrån.

På Tjörn finns många möjligheter till aktiviteter vid sidan om, exempelvis besök på Nordiska Akvarellmuseet och  Pilane, båtutflykter till Åstol, Dyrön, Härön mm

Program

Reservation för ändringar

Måndag förmiddag 10.00

Tisdag förmiddag 08.30

Introduktion Deltagare som redan använder Lingus berättar om sina erfarenheter
Presentation av Billströmska Resultatuppföljning
Lingus-systemets uppbyggnad Lingus portfolio
Presentation av färdiga läromedel framför allt i svenska 2 Introduktion till Lingus författarverktyg

Måndag eftermiddag

Tisdag eftermiddag

Prova på Lingus som elev Distansutbildning - NetLing
Hur kombinerar man arbete i Lingus med andra icke IT-baserade sätt att arbeta. Paula Grossman och Roland Burman berättar. Lingus författarverktyg - en workshop
Avslutning c:a kl 16.00

Måndag kväll

Gemensam aktivitet, båtutflykt