TrackLing

TrackLing - En app för att följa och analysera segeltävlingar genom att plotta båtarnas positioner på kartan. Under seglingen kommunicerar båtarna med varandra via nätet och samtliga positioner lagras för analys i efterhand. Appen finns för både iPhone och Android-telefoner.

Princip

Båtens position, fart och kurs mäts med den inbyggda GPS-mottagaren. Värdena läggs ut på nätet en gång per sekund (för iOS en gång varannan sekund). Samtidigt hämtas positionerna från de andra båtarna i samma race. Samtliga båtars positioners plottas på en kartbild. Fart och kurs läggs in i en tabell.

Olika användare

En mobil enhet (telefon eller sutrfplatta) på varje båt skall vara inkopplad som "seglare" dvs sända båtens position. Andra enheter ombord liksom enheter i land (åskådare) kan vara anslutna som "åskådare". För att kunna ansluta dig som "seglare" måste du ha skapat ett konto kopplat till en emailadress och loggat in på detta konto. Båten är sedan knuten till denna epostadress.

Att installera appen      Logga in      Köra   Att tänka på

Sekretesspolicy

TrackLing gör inget generellt användarregister. Klubbar som använder appen vid seglingar matar normalt in deltagarnas namn och båtensnamn för att göra användningen mer givande.